Como cada dous anos, volvemos visitar a QUEIXERÍA ARQUESAN.
Polo xeral, procuramos ir 4 e 5 anos... Este ano foi FINA e MARTA (é que Marta tampouco fixera nunca un queixo tan rico, jeje).
O primeiro que fixemos foi prepararnos para o traballo
Había que preparar o leite para que CALLARA...
Puxémoslle SORO...
REMOVEMOS e CORTAMOS o leite...
A MODO, PACIENCIA...
Había que agardar para que collera consistencia, asi que preparamos a ETIQUETA, para cada QUEIXO...
PROBAMOS como ía quedando de SABOR...
Dámoslle a FORMA cun MOLDE
O resultado, en fin quedei sen sitio na cámara para poder retratalo... (pero atopei pola "nube" outra referencia que vos pode axudar a imaxinar como quedou, un queixo elaborado: mira como quedaría).
Dicir que ao alumnado que asistiu a queixería enviáronlles ao centro os queixos unha vez curados...
QUE, ESTÁN BOS!!
1 comentario:
Estaba BOÍSIMO, ABSOLUTAMENTE DELICIOSO!!!!
Na nosa casa comémolo entre toda a familia o día da festa do San Cidre e foi todo un éxito entre todos os festeiros.
Publicar un comentario